Keresés az archívumban

2018. május 08.

Önállóvá válik a Zenthe Ferenc Színház

Önállóan működik augusztustól a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, ehhez átalakítják a teátrumot is működtető kft.-t. A döntést annak érdekében született, hogy a színház kiemelt e...
2018. április 18.

Sokszínű kultúra a Tarjáni Tavaszon

Két hónapon keresztül, a sokszínű kultúra jegyében zajlik az idei Tarjáni Tavasz. Május végéig színházi előadások, koncertek, hangversenyek, kiállítások várják a vendégeket.
2018. március 27.

Nő a szakképzettek száma a salgótarjáni kórházban

Európai uniós forrásból növelik a dolgozók szakképzettségi szintjét, csökkentik a hiányszakmák számát a salgótartjáni Szent Lázár Megyei Kórházban.
2018. március 13.

Új szakaszt adtak át a 21-es főúton

Két új, kétsávos szakaszt adtak át a 21-es főúton Nógrád megyében, Szurdokpüspöki és Pásztó, valamint Pásztó és Mátraszőlős között összesen 8,2 kilométeren készült el a főút kétsze...
2018. március 13.

Nyolc nógrádi településen indulnak fejlesztések

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyolc Nógrád megyei település összesen 606 millió forintot nyert el, melyből bölcsődei, óvodai fejlesztések, energetik...
2018. február 27.

Kiemelt szerepben a fejlesztések Salgótarjánban

A salgótarjáni közgyűlés elfogadta a város költségvetését, 16,2 milliárd forintból 9,5 milliárd forint jut fejlesztésekre.
2018. február 14.

Salgótarjánban fejleszt a HE-DO Kft.

A HE-DO Útépítő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. uniós támogatásból növeli aszfaltgyártási kapacitásait két telephelyén, Abasáron és Salgótarjánban.
2018. január 17.

Vállalkozásokat támogat az önkormányzat

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat “Mikro- és kisvállalkozások önkormányzati támogatására” címen tett közzé pályázatot, az elnyert forrásból a fejlesztést támogatják.
2018. január 03.

30 éve a világörökség része Hollókő

A Nógrád megyei falu világörökséggé nyilvánításának 30. évfordulóján rendezett ünnepségen Kövér László hangsúlyozta, hogy az  örökség nemcsak a kövekben, nemcsak az épületekben, ha...
2018. január 03.

Újévi hangverseny Salgótarjánban

Immár tizedik alkalommal köszöntötték koncerttel az újévet a József Attila Művelődési Központban, az egész estés koncert előtt Fekete Zsolt polgármester évindító ünnepi beszédet mo...
2017. december 27.

A Wamsler SE támogatási szerződést kötött az NGM-mel

A salgótarjáni háztartástechnikai cég 1 milliárd 786 millió forint összegű támogatási szerződést kötött a Nemzetgazdasági Minisztériummal.
2017. december 11.

Egész télen meleg ételt osztanak Salgótarjánban

A salgótarjáni önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat február végéig naponta több száz adag meleg ételt oszt szét négy helyszínen.
2017. november 17.

Fejlesztések a salgótarjáni kórházban

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban fűtéskorszerűsítési, a konyhai és a mosodai beruházások valósultak meg, melyeknek köszönhetően évente 40 millió forintot takarít meg az ...
2017. november 17.

Földtani tudásközpontot hoznak létre Rákóczibányán

A Nógrád megyei Rákóczibányán 650 millió forint támogatás felhasználásával 2020-ra fejeződik be a Geocore Magminta, Gyűjteményi és Laboratóriumi Földtani Tudásközpont létrehozása.
2017. október 31.

Kiemelten kezelik az álláskeresők képzését

A Nógrád megyei álláskeresők 52 százaléka alacsony iskolai végzettségű, képzésüket ezért kiemelten kezeli a megyei kormányhivatal, hogy javuljanak elhelyezkedési esélyeik.