Uniós és kormányzati forrásból új ipari területet alakított ki a Balassagyarmati Önkormányzat

Balassagyarmaton 21,2 hektárnyi ipari területet alakítottak ki uniós forrás és kormányzati támogatás segítségével.

A Balassagyarmati Önkormányzat a városi déli gazdasági zónájában 21,2 hektáros területen új iparterületet alakított ki. A fejlesztést a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) forrásából és a kormány 549,3 millió forint vissza nem térítendő támogatásából finanszírozta.
 
Az átad ünnepségen Schanda Tamás államtitkár
 
Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint a hamarosan befejeződő beruházás a munkahelyteremtést és a gazdaság erősítését szolgálja.
 
Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere elmondta, hogy közművesítették az új iparterületeket és építettek egy 1,2 kilóméteres nyugati és déli iparterületet összekötő utat. A beruházás további lehetőségeket rejt, mivel több mint 200 hektárnyi beruházásra váró területtel rendelkeznek még,
 
Skuczi Nándor, a konzorciumi partner Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke szerint a rendszerváltás óta nem valósítottak meg annyi fejlesztést, amennyit az elmúlt 5-6 évben.
 
Balla Mihály (Fidesz), a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője emlékeztetett rá, hogy a megyében 2010 környékén sok volt az álláskereső, de a gazdasági fejlesztéseknek köszönhetően, főleg Nyugat-Nógrádban már alig magasabb az országos 3,3 százalékos átlagnál. Elérték, hogy Nyugat-Nógrád adja a megyei export 64-65 százalékát.
  
BG
Forrás és képek: MTI/Komka Péter