Több mint 8 milliárdból bővített a Hanon Systems Rétságon

A klímakompresszorokat gyártó Hanon Systems Rétságon 8,3 milliárdból épített új gyárat.

A dél koreai Hanon Systems rétsági gyárának beruházása 8,3 milliárd forintba került, melyhez a magyar állam 1,7 milliárd forint támogatást adott. A cég 60 új munkahelyet teremt a városban.
 
Hanon Systems rétsági gyárának felavatása
 
Az átadó ünnepségen Sztáray Péter, Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára szerint a vállalat pécsi és rétsági beruházása a bizonyíték rá, hogy elégedettek a hazai befektetői viszonyokkal. Szerinte a magyar-dél-koreai kereskedelmi kapcsolatok dinamikusan működnek és jelentős befektetők Magyarországon.
 
Subu Nagasubramony, a Hanon Systems globális pénzügyi vezetője és Ian Choi, a kompresszor termékcsoport vezetője elmondták, hogy a vállalat teljeskörű hő- és energiagazdálkodási megoldásokat kínál a hagyományos és elektromos meghajtású járművekhez.
 
Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő szerint a cég fejlesztésével tovább erősödik Nyugat-Nógrád szerepe az autóipari gyártásban. Úgy látja, hogy bérverseny kezd kialakulni a megyében annak érdekében, hogy minél képzettebb szakembereket alkalmazzanak a vállalatok. A Hanon Systemstől, hogy működjenek együtt a térségben található szakképző intézményekkel.
 
BG
Forrás: MTI, Nool, Balla Mihály országgyűlési képviselő FB oldala
Képek: MTI/Komka Péter