Még több pénzt kaptak a salgótarjáni piac energetikai korszerűsítésére

Korábban 900 millió forintra tervezték a vásárcsarnok és piac fejlesztését, melyhez további 576 millió forintot kapott Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata-jelentette be Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

A Terület- és Településfejlesztési Program keretében (TOP) korábban 900 millió forintot kaptak a vásárcsarnok és piac felújítására, de később kiderült, hogy még további források szükségesek.
 
Kicserélik a nyílászárókat is
 
A közbeszerzési eljárás során a legkedvezőbbnek tűnő ajánlat is meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Az összeg azért nem volt elég, mert a támogatást még 2018-ban nyerte el a város, viszont az építőipari alapanyagok drasztikusan megemelkedtek azóta. A kivitelező cég megvan, viszont a munkát a szerződéskötés és az erre vonatkozó moratórium leteltével kezdheti meg. A munkára 420 napja van, miközben biztosítania kell az árusoknak, hogy korlátozásokkal bár, de folytathatják tevékenységüket.
 
A Magyar Közlönyben megjelent információk alapján 576 millió forint többlettámogatást kapott a város a piac korszerűsítésére, amely a korábbi összeggel együtt megközelíti az 1,5 milliárd forintot.
 
Az 1977-ben megnyitott vásárcsarnok és piac energetikai korszerűsítése elmaradt az elmúlt években. A felújítás során az épület teljes energetikai felújítása, nyílászárók cseréje, a falazat tartószerkezetének szigetelését valósítják meg.
 
BG
Forrás: 3100, Concretemedia, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő közösségi oldala
A képek illusztrációk