Új buszokat állítanak forgalomba Salgótarján környéki közlekedésbe

Nógrád megyében 6 új MAN Lion's City GL A23 típusú csuklós autóbuszt állít forgalomba a Volánbusz Zrt.

A megyében Salgótarján-Litke-Szécsény, Salgótarján-Ipolytarnóc, Salgótarján-Szécsény, Salgótarján-Pásztó autóbuszvonalakon találkozhatnak az utasok az új csuklós autóbuszokkal.
 
Az új autóbuszokat extra dolgokkal szerelték fel
 
Az autóbuszok 51 ülő- és 55 állóhellyel rendelkeznek, alacsony padlósak, akadálymentesített kialakításúak és 300 kilogramm teherbírású rámpával rendelkeznek, mely megkönnyíti a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők életét.
 
Az új autóbuszok EURO 6 besorolású motorral, nagy teljesítményű klímákkal, kamerával, elektronikus utastájékoztató rendszerrel és utasszámlálóval felszereltek.
 
A 6 autóbusz része annak a 204 darabos flottának, melynek megvásárlásáról 2020 decemberében kötött megállapodást a Volánbusz Zrt és a Volán Buszpark Kft a nyertes ajánlatadó MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft-vel. Az új járművekkel országosan találkozhatnak majd az utasok a helyközi elővárosi vonalakon.
 
A 204 darab új, csuklós autóbuszt 20,8 milliárd forint plusz áfa értékben vásárolták meg. A járművek augusztus végéig érkezhetnek meg és fokozatosan állítják forgalomba a Volánbusz kötelékében.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk