Salgótarjánban digitális nyári pályaorientációs tábort szerveznek

A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSZC) általános iskolások számára szervez nyári pályaorientációs tábort, étkeztetéssel együtt 7000 forintért. A tábor bázisa az NMSZC Digitális Közösségi Alkotóműhelye lesz.

Az NMSZC Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Csokonai úti épületében kialakított közösségi tér a gyerekek kétkezi ügyességi és alkotó fantáziájának kiteljesedését szolgálta, ami elősegíti a sikeres pályaválasztást.
 
A gyerekek megismerik a CNC megmunkálás folyamatát is
 
Az általános iskolás, felső tagozatos gyerekek betekintést nyernek az elektronika, a 3D nyomtatás, a robotépítés és az informatika világába. Kipróbálhatják a lézervágást, a CNC megmunkálást, a számítógéppel vezérelt varrást, továbbá a fa- és fémmegmunkálást is.
 
A gyerekek hétköznap délutánonként Nógrád Megyei Szakképzési Centrum többi iskolájába is ellátogathatnak, a Kereskedelmibe, a Táncsicsba és a Stromfeldbe is, ahol megismerhetik a különböző szakmákat.
A salgótarjáni pályaorientációs tábort 2021. augusztus 2 és 6 között tartják.
 
A táborban való részvételt Riclerné Jedlicska Judit szakképzési referensnél kell leadni a riclerne.j.judit@nmszc.hu címen.
 
BG
Forrás 3100.hu
A képek illusztrációk