Folytatja Nógrád megyében a járművek fiatalítását a Volánbusz

A Volánbusz Zrt folytatja 2018-ban elkezdett járműfiatalítási programját. A beszerzésre került több mint 500 autóbuszból Nógrád megyében is újakat helyeznek forgalomba.

A 2021 év elején meghirdetett sikeres közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a több mint 500 db dízelüzemű járművet, 3 autóbuszgyártó fogja 2022 elejéig forgalomba helyezni.
 
USB csatlakozókkal is felszereltek az új autóbuszok
 
Nógrád megyében az utasok Bercel-Balassagyarmat, Rétság-Balassagyarmat-Salgótarján, Bercel-Balassagyarmat, Mohora-Bercel-Rétság, Rétság-Romhány-Balassagyarmat, Romhány-Nógrádkövesd-Galgaguta, Hollókő-Szécsény-Balassagyarmat, Rimóc-Szécsény, Szente-Romhány-Balassagyarmat, Ipolyvece-Balassagyarmat, Bercel-Bér-Balassagyarmat, Herecsény-Balassagyarmat útvonalakon utazhatnak majd az új járművekkel.
 
Az autóbuszok 75 utas elszállítására alkalmasak, légkondicionálóval, elektronikus utasellátóval, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával, és üléspáronként 1 USB csatlakozóval felszereltek.
 
Balla Mihály, országgyűlési képviselő szerint Nyugat-Nógrád egyik fontos közlekedési fejlesztése valósul meg a kormány és a Volánbusz jóvoltából, amivel a diákok és a munkába járók is kényelmesebben vehetik igénybe a közösségi közlekedést.
Dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő szerint szépen fejlődnek a települések és az utak is megújultak. Nemrég 6 új csuklós buszt, most pedig 8 új járművet helyeznek forgalomba. A megyei lakosok örülni fognak a légkondicionált és egyéb kényelmi funkciókkal felszerelt autóbuszoknak. 
 
Becsó Zsolt, országgyűlési képviselő, választókerületi elnök hozzátette, hogy örül az újabb fejlesztésnek a megyében, ami a közlekedés szempontjából nagyon fontos.
 
Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki a kormánynak, hogy fontosnak tartják térség fejlesztését.
 
Huszár Péter, Balassagyarmat alpolgármestere szerint a megye közösségi közlekedése az elmúlt években nagy léptékben fejlődik és Balassagyarmaton is új, modern autóbusz állomás épült és újabb buszvárókat is létesítettek.
 
A Volánbusz 2018 óta a most érkező járművekkel 31 darab új autóbuszt helyez forgalomba Nógrád megyében.
 
BG
Forrás: Volánbusz, Boon
A képek illusztrációk