A dél koreai Bumchun fejlesztéseket tervez a salgótarjáni ipari parkban

A Bumchun Precision Hungary Kft 2019-ben csaknem 13,3 milliárd forint támogatással 41 millió eurós beruházásba kezdett Salgótarjánban.

A dél-koreai cég világcégek megrendelésére gyárt IT és mobiltelefon alkatrészeket, de erre a technológiára alapozva elektromos autók akkumulátor csatlakozóinak gyártásával is foglalkozik 2015 óta.
 
IT és mobiltelefon alkatrészeket gyárt a cég világcégeknek
 
Azért választották Salgótarjánt új gyáregységük helyszínének, mert a terület megfelelő és a képzett munkaerő is rendelkezésre állt. A beruházással új munkahelyeket teremtett a városban és elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt alkatrészeket.
 
A Bumchun Precision Hungary Kft 2020 szeptemberében kezdte el a termelést az új üzemben, most viszont újabb bővítést jelentett be, mégpedig a salgótarjáni ipari parkban.
 
A városi önkormányzat honlapjáról részleteket lehet megtudni a beruházáshoz szükséges településrendezési dokumentumból.
 
A beruházást előkészítő cégfejlesztési tervet elkészítették, benne szerepel az új gyárépület koncepcióterve is.
 
A cég a jelenlegi gyár szomszédságában bővítene, amennyiben a város közgyűlése, szabályozási akadálya elhárul a beruházásnak, ugyanis az ipari parkban az egyes ingatlanok beépítettségi százalékát 50-ről 60 százalékra kell emelni.
 
A dokumentum alapján az új gyárépületbe tervezett gyártósorokkal a cég megsokszorozhatja termelési volumenét, ami a jelenlegi 140 munkavállalói létszám 500 főre emelkedésével járhat együtt.
 
BG
Forrás: 3100, Autopro