Salgó 2017: újra első osztályú raliverseny

Április végén rendezik meg Salgótarjánban a Salgó 2017 futamát, az első osztályú raliversenyen várhatóan 140-160 versenyző vesz majd részt.

A Salgó Rallye-t először 1975-ben rendezték meg Salgótarjánban és környékén, majd az 1999-es, 25. futamot követően hosszú szünet után 2003-ban még volt első osztályú futam, tavaly pedig másodosztályú versenyt szerveztek a városban. A salgótarjáni lesz idén az országos bajnokság második futama, április 28-30-án ezúttal is másodosztályú verseny zajlik a városban, majd vasárnap versenyeznek a Salgó 2017 résztvevői.

 

Salgó 2017: újra első osztályú raliverseny Salgótarjánban - Fotó: Rigó Motorsport

Salgó 2017: újra első osztályú raliverseny Salgótarjánban

 

Berényi Ákos, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség rali szakágának vezetője elmondta, szeretné, hogy 2018-ban kiemelt rendezvény legyen a Salgó 2017, mert a versenyzők tavaly is elégedettek voltak, szeretik ezt a régiót, nagyon jók a versenypályák. A szervezők a gyorsasági szakaszok helyszíneit nem árulták el, mindössze annyit, hogy szeretnek ragaszkodni a hagyományokhoz, így várhatóan a Cered-Zagyvaróna közötti és a kazári szakaszt is beautózzák majd a versenyzők. Az önkormányzat 4 millió forinttal, ingyenes önkormányzati ingatlanhasználattal, takarítással vagy kordonépítéssel is segíti a versenyt. Fekete Zsolt polgármester szerint a város kitörési pontjai közé tartozik a sportturisztika is.

 

/T.D.