Salgótarján elutasítja, hogy migránsok települjenek a városba

A város közgyűlése ezt határozatban ki is mondta. Fekete Zsolt polgármester ezt arra reagálva mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn parlamenti felszólalásában úgy fogalmazott, ha az ország visszautasítja a migránsokat, akkor Brüsszel a baloldali városokkal állapodik meg, Zuglóban, Szegeden és Salgótarjánban osztják szét a menekülteket.

A városi közgyűlés baloldali többsége februárban elutasította azt a lehetőséget, hogy a városba migránsok települjenek. "Ez értendő arra is, hogy amennyiben a menekültkvóta végrehajtásra kerül, és Magyarországnak be kell fogadnia 1294 főt, nem kívánjuk, hogy egy részüket Salgótarjánba telepítsék. 

 

menekülttábor

Salgótarján elutasítja a menkülttábor létesítését

 

Salgótarján egyébként is erősen sújtott gazdasági és szociális nehézségekkel, véleményünk szerint ezt nem kellene tetézni" - fogalmazott a polgármester. A közgyűlés által február 11-én elfogadott határozatban világosan kimondják, egyben kezdeményezik, hogy "a magyar kormány ne tegyen annak irányába ható lépéseket, hogy saját hatáskörében eljárva menekültszállót vagy tábort létesítsen Salgótarjánban".

 

 

/T.D.