Megkezdődnek a fejlesztések, pályázatbenyújtások

Salgótarjánnak 2020-ig 9,2 milliárd forintos európai uniós támogatás áll rendelkezésére: az Európai Unió meghatározta a 11 tematikus célkitűzést, a Magyar Kormány pedig kijelölte a tervezési irányokat.

A város, mg 2014-ben elkészítette Salgótarján Területi Programját, amelyet városi fórumok előztek meg. Ekkor lehetőség volt összegyűteni a gazdaságfejlesztés, közoktatás fejlesztés, városrehabilitáció, energetikai fejlesztések, egészségügyi és szociális alapellátások fejlesztése, szociális városrehabilitáció, közlekedésfejlesztés témakörben felmerült javaslatokat. Végül elsősorban a gazdaságfejlesztést és a foglalkoztatást, valamint az ehhez szükséges és ezen célkitűzéseket segítő társadalmi és infrastrukturális fejlesztéseket tartalmazza a program. 

 

\"Salgótarjánnak

 

A program keretében az óvodafejlesztési pályázatokat  és az utak felújítására vonatkozó pályázatokat már benyújtotta a város önkormányzat. Ide tartoznak még a „Szemléletformálási programok”, amelyeknek célja, hogy hogy a lakosság szélesebb körben megismerhesse az energiatakarékossági, energiahatékonysági, megújuló és alternatív energiahasznosítási megoldásokat, lehetőségeket, illetve változzanak a lakosok ezekkel kapcsolatos fogyasztói és társadalmi beállítódásai. A következő hónapokban a benyújtásra váró pályázatok előkészületei folynak majd.

 

/T.D.