TOP-os forrásból alakítottak ki új egészségügyi intézményt Salgótarjánban

A szenvedély- és pszichiátriai betegek nappali ellátását oldották meg Salgótarjánban, az új intézményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával, mintegy 64 millió forintból alakították ki.

A városháza tájékoztatása szerint olyan szolgáltatásokat hoztak létre, amelyek eddig nem voltak elérhetők a városban, és a pályázatnak köszönhetően megteremtődtek az utcai szociális munka infrastrukturális feltételei is. A város belső területén, a Meredek úton elérhető nappali intézményben vannak közösségi együttlétre alkalmas helyiségek, amelyek többfunkciósak, lehetőséget teremtve a foglalkoztatás, illetve szabadidős programok lebonyolítására. Étel melegítésére, tálalására és elfogyasztására szolgáló helyiségeket is kialakítottak, valamint helyet kapott az épületben egy orvosi, illetve konzultációs szoba is.
 
szenvedelybetegek-ellatasa2
 
Az intézményben pszichiátriai gondozást, az alkohol-, drog- és egyéb függőségi problémával küzdők egészségügyi gondozását ugyan nem végzik, de szervezett foglalkozásokkal és programokkal törekednek az életmód-változtatás ösztönzésére, a visszaesés megelőzésére. Az ott dolgozó szociális munkás szükség szerint kapcsolatot tart az ellátott kezelőorvosával vagy a hozzátartozókkal.
 
MTI/T.D.