Több száz diák különböző szakmákkal ismerkedett meg Nógrádban

A szakmai Piactér közös rendezvényein a salgótarjáni és balassagyarmati általános iskolai végzősök megismerkedtek különböző szakmákkal.

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (NKIK) és a Nógrád Megei Szakképzési Centrum közös rendezvényein az általános iskolák 8. osztályos diákjai megismerkedtek a centrum 7 tagintézményének képzési kínálatával.
 
Az eseményen a kétkezi munka szépségeire felhívták a figyelmet
 
Balassagyarmatban 2021 szeptember 28-án, Salgótarjánban pedig 29-én tartották meg a Szakmai Piactér rendezvényeit, ahova az NKIK segítségével több mint 300-300 diákot szállítottak.
 
A rendezvényen a Kamara felhívta a pályaválasztás előtt álló fiatalok figyelmét a kétkezi szakmák szépségeire és a megyei által kínált képzési lehetőségekre. Az esemény további részeiben a diákok többek között kipróbálták a 3D nyomtatást és megismerték a boltívépítés technikáját is.
 
Mihályné Balázs Melinda, az NKIK titkára elmondta, hogy az iparkamara pályaorientációval foglalkozó szakemberei a tanulók számára a megújuló szakképzéssel, az új iskolatípusokkal és a szakképzési munkaszerződéssel kapcsolatban felmerült kérdéseikre is válaszoltak.
 
BG
Forrás: 3100, Nool
A képek illusztrációk