Támogatott informatikai szakkörökre pályázhatnak a salgótarjáni iskolák

A Programozd a jövőd! projekt keretében 10 általános és középiskola nyújthat be támogatási igényt informatikai szakkörök megtartására.

A Programozd a jövőd! projekt célja, hogy megismertessék az informatikai szakmákat a továbbtanulás előtt állókkal.  A pályázatra 2021.december 5-ig lehet jelentkezni. A fővárosból és Pest megyéből az intézmények kimaradnak, így az ország bármelyik településéről várják az általános és középiskolák jelentkezéseit.
 
Az informatikusok bruttó fizetése a legmagasabb hazánkban
 
A támogatásban részesülő intézményeknek vállalniuk kell, hogy két körben, 2022. januártól május végéig minimum 10 fő részére 10 alkalmas informatikai szakkört tartanak. A foglalkozásokat vezető pedagógusokat 2 hetes online kurzuson készítik fel a továbbadandó ismeretekre.
 
A nyertes intézmények hat laptopot, tíz mikrokontrollert és négy robotkészletet adnak kölcsön a szakkörök megtartására.
 
Az elmúlt 1-1,5 évben az IT szektorban jött létre a legtöbb új munkahely, ami a magyar gazdaság foglalkoztatásának ötödét adja, emiatt fontos a szakmai utánpótlás kinevelése.
 
A Diplomás Pályakövetési Rendszer tavalyi összesített adatai alapján az informatikai szakterületen foglalkoztatottak bruttó fizetése volt a legmagasabb hazánkban, közülük sokat diplomás munkakörben dolgoznak.
 
BG
Forrás: MTI, NOOL
A képek illusztrációk