Szájmaszkokat adományozott a Szent Lázár Lovagrend

A Szent Lázár Lovagrendhez folyamatosan érkeznek az adományok, melyet ők továbbítanak a rászorulóknak. Nemcsak belföldről, hanem kocsiszámra érkezett az osztrákoktól is a segítség. Jelenleg nem könnyű átlépni a határt, de ennek ellenére is támogatják a szervezetet.

Sipos Ákosné, a Szent Lázár Lovagrend elnöke elmondta, hogy postai úton folyamatosan érkeznek a csomagok. Tudják, hogy mire van szükség, ezért leggyakrabban szájmaszkokat, fertőtlenítőszereket és egyszer használatos kesztyűket küldenek.
 

Szájmaszkokat adományoztak
 
A Lovagrend legutóbb a Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégiumot támogatta különböző maszkokkal. Az adományok folyamatos érkezése miatt középiskoláknak ajánlották fel az újabb adag védőeszközt, amit az írásbeli érettségi előtti napokban át is adtak.
 
Először úgy tervezték, hogy a Salgótarjáni Tankerületi Központhoz tartozó Madách Imre és Bolyai János Gimnáziumba viszik el a maszkokat. Miután összeszámolták, hogy 3500 db maszkkal rendelkeznek, megkeresték Baranyi Zoltánt, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum főigazgatóját. Ő arra kérte a szervezetet, hogy ne csak a megyeszékhelyen lévő szakképző iskoláknak adjanak belőle, hanem a bátonyterenyei és balassagyarmatiaknak is. Nem látták akadályát, sőt még a Semmelweis Egyetem Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának is adtak a maszkokból. A tagok számára a legnagyobb boldogság az volt, amikor látták mennyire örülnek a pedagógusok. Az Oktatási Hivataltól is kapott minden iskola védőeszközt, de mivel a maszk fogyóeszköz, ezért soha nem elég - jelentette ki Sipos Ákosné.
 
BG
Forrás: NOOL