Sokszínű kultúra a Tarjáni Tavaszon

Két hónapon keresztül, a sokszínű kultúra jegyében zajlik az idei Tarjáni Tavasz. Május végéig színházi előadások, koncertek, hangversenyek, kiállítások várják a vendégeket.

Salgótarjánban 1988 óta minden évben megrendezik a fesztivált, melyen minden korosztálynak kínálnak programokat, és ingyenes rendezvények is szerepelnek a palettán. A programsorozatot eredetileg az 1984 óta működő nemzetközi dixieland fesztivál köré szervezték ráhangolódásként, ami idén is kiemelkedő esemény lesz. Tóth Csaba fesztiváligazgató közölte: elsősorban a fiatalokat, a középiskolásokat célozzák meg a dzsessz- és dixiemuzsikával, a dzsessztáborban tanuló fiatalok is bemutatkoznak.

 

Sokszínű kultúra a Tarjáni Tavaszon

Elsősorban a fiatalokat, a középiskolásokat célozzák meg a dzsessz- és dixiemuzsikával

 

Koncertet ad Salgótarjánban Rákász Gergely és Rúzsa Magdolna, a Rock Arénában a Road és az Ossian, de a nyitóprogramnak szánt szerdai Zorán-koncert a művész betegsége miatt elmarad. Irodalmi programokon emlékeznek meg a költészet napjáról és a 195 éve született Petőfi Sándorról is. A tíz színházi előadás lesz, fellépnek a Nemzeti Színház és a Budapesti Operettszínház művészei, ők A chicagói hercegnőt mutatják be. Tizenhat kiállítás nyílik, illetve tart majd ebben az időszakban, köztük Salgótarján, így szeretlek címmel gyermekrajzokból, Stefan Izso fotóművész május 17-én nyíló tárlata pedig a Fotógaléria 491. kiállítása lesz.
 

MTI/T.D.