Salgglas Zrt. egymilliárdból fejleszti technológiáját

A járműipari vállalat 380 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el több mint egy milliárd forintos beruházásához, aminek keretében új technológiával fejleszt ki autó oldalüveg terméket Salgótarjánban.

Az innovációs projekt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében valósul meg, az új termék az ablakkivágással rendelkező "üveg-az-üvegben" lesz, vagyis belső mozgatható oldalüveg a külső fix üvegben. Az új termék előnye az autók cw-értékének (légellenállási tényező) csökkentése, a jobb zaj- és beázás védelem, valamint a gyártási hatékonyság növelése. Használata elsősorban a megnövelt utasterű - kisbuszból átalakított - felső kategóriás személygépjárművekben.

 

A Salgglas Zrt. több mint egymilliárd forintos beruházásban, új technológiával fejleszt ki autó oldalüveg terméket

A Salgglas Zrt. több mint egymilliárd forintos beruházásban, új technológiával fejleszt ki autó oldalüveg terméket

 

A beruházásnak köszönhetően öt új munkahely is létrejön a vállalatnál. A Salgglas Zrt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik Salgótarjánban, éves szinten négymillió üveget gyártanak. Magyarország első üveggyáraként itt kezdődött meg 1893-ban a táblaüveg-gyártás. Jelenleg 580 embert foglalkoztatnak, tavaly 12 milliárd forintos forgalmat bonyolított, minimális nyereséggel. 

 

/T.D.