Pozitív példa lett Salgótarján a fogyasztóvédelem terén

Salgótarján polgármestere Dóra Ottó és Tóthné dr. Kerekes Andrea jegyző az országban tizenötödikként vehette át a "Fogyasztóbarát település" címet, melyet a város öt évig használhat. A kitüntetést Koszorús László Gáspár, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára adta át a Nógrád Megyei Kormányhivatalban.


A megjelenteket dr. Szabó Sándor, Nógrád megye nem régiben kinevezett kormánymegbízottja köszöntötte. Koszorús László Gáspár elmondta, hogy a nógrádi mikro-, kis- és középvállalkozásokat is elismertek, mint fogyasztóvédelmi szempontból pozitív listás céget, idén kimagaslóan sok, hat ilyen címet adtak át: a Nógrád Szeszám Kft-nek, az Agro-Bódi Kft-nek, a Nyilas-Berényi Kft-nek, a Czikora Team Kft-nek, valamint Molnár István és Vincze Viktória egyéni vállalkozóknak. Salgótarjánban jelenleg 13 pozitív listás vállalkozás található, ez az országos átlag felett van.

 
\"fogyasztóbarát

 
Koszorús László Gáspár, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára (balra) átadta Salgótarján képviselőinek a kitüntetést


Koszorús László kifejtette, hogy Salgótarján sokat tesz a fiatalok védelmében fogyasztóvédelmi területen is, ilyen például a 18 éven aluliak dohánytermékkel és szeszes itallal való kiszolgálásának ellenőrzése próbavásárlásokkal, a városi őrség kialakítása, valamint közoktatási intézményekben rendkívüli osztályfőnöki órákon hallhatnak fogyasztóvédelmi előadásokat a diákok.
A programjának zárásaként dr. Tóth Gábor, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság hatósági és jogi főosztályának vezetője tartott előadást az új fogyasztóvédelmi stratégia részleteiről.


Nógrád Megyei Kormányhivatal/MCOnet