Polgármester választás volt Cserhátszentivánon és Palotáson

A függetlenként induló Siraky Attila lett Cserhátszentiván polgármestere, Palotáson új önkormányzatot is választottak, polgármesterré újra a független Szabó Mihályt választották.

A cserhátszentiváni választáson négy jelölt indult, a független Lord Eszterre 21-en, a szintén független Bényey Zsoltra 16-an voksoltak, míg Vincze István, a Magyar Munkáspárt jelöltje nem kapott szavazatot. Az időközi választáson 85 cserhátszentiváni lakos adta le voksait, két szavazat érvénytelen volt. A településen azért tartottak polgármester-választást, mert Csóré István (független) 2014-ben megválasztott polgármester augusztus 21-én meghalt.

 

Palotás

 

Palotás képviselő-testülete július 26-án négy igen és két nem szavazattal, Szabó Mihály polgármester javaslatára döntött az önfeloszlatásról, mert nem volt jó az együttműködés az önkormányzatban. Az újra választáson Szabó Mihály 526 szavazattal nyert, a másik jelölt, a szintén független Komáromi Tibor 255 voksot kapott.  Szabó Mihály már 1998-tól, 18 éve vezeti Palotás községet. A hat képviselői helyért 25 jelölt indult. Az új önkormányzat tagja lesz Migály László Elemér, Hegyi Tamás, Ambrus Nándorné, Polonkai Katalin, Dúzsné Szita Mária Éva és Almási Lajos, mindnyájan függetlenek. Közülük az előző önkormányzatban csak Almási Lajos dolgozott.

 

/T.D.