Okosszélvédőt fejlesztenek Salgótarjánban

A salgótarjáni Salgglas Zrt. vezette konzorcium okosszélvédő fejlesztésén dolgozik közel másfél milliárd forint összköltségű projekt keretében.

A Salgglas Zrt., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a TravelSoft Online Kft. 978 millió forint uniós támogatást nyert a GINOP pályázatán az egymilliárd 417 millió forintos fejlesztéshez. A közös fejlesztés célja a jelenleg ismert visszajelző és szórakoztató jármű kijelzők megjelenítési képességénél fejlettebb technológiájú megoldás kidolgozása, hogy biztonságosabbá, egyben produktívabbá váljon a vezetés és az utazás.

 

Okosszélvédőt fejlesztenek Salgótarjánban

A közös fejlesztés célja, hogy biztonságosabbá, egyben produktívabbá váljon a vezetés és az utazás

 

A Salgglas Zrt. több mint 120 éves üveggyártási tapasztalatot és hagyományt ápolva működik Salgótarjánban. A zrt. éves szinten négymillió üveget gyárt, egyebek közt az Audi, a BMW, vagy a Mercedes márkák autóiban jelenik meg. A műszaki és természettudományi területen az ország meghatározó oktató-kutató intézményének számító BME az összekapcsolt járművek terén is szerzett már komoly tapasztalatokat. Az informatikai TravelSoft Online Kft. megoldásait több mint ötezer terminálon használják az idegenforgalomban, hardver fejlesztéseiknek köszönhetően jelen vannak az uszoda, gyógyfürdő, szállodai üzletágban. 

 

MTI/T.D.