Négy premierrel készül a Zenthe Ferenc Színház

Négy premierrel, három vígjátékkal és egy drámával készül a 2018/2019-es évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, amely szeptembertől önálló jogi személlyé válik.

Simon Lajos színházigazgató kiemelte, hogy a nógrádi megyeszékhelyen 2012-től létező színház szeptembertől önállóan működik, hogy kiemelt előadóművészeti szervezetté válhasson és nagyobb állami támogatást kaphasson. A teátrumot fenntartó Salgótarján közgyűlése ennek érdekében átszervezte a közművelődési nonprofit kft., amelyből kikerült a színház. Susán Ferenc rendező, produkciós vezető elmondta: szeptember végén Vácon, majd október elsején Salgótarjánban mutatják be az első premiert, Molnár Ferenc Az ördög című vígjátékát, a darabban Fenyő Iván alakítja Jánost. 

 

Négy premierrel, három vígjátékkal és egy drámával készül a Zenthe Ferenc Színház

Négy premierrel, három vígjátékkal és egy drámával készül a Zenthe Ferenc Színház

 

Január 22-én, a magyar kultúra napján viszik színre a Lovagias ügyet, Hunyady Sándor vígjátékát Koltai Róberttel és Vándor Évával a főszerepekben. Márciusban a színházi világnapon mutatják be az Erdőt, Osztrovszkij vígjátékát, majd májusban Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját. A nagyszínpadi mellett kamaraelőadásokkal is várják a közönséget a Zenthe Szalon Felolvasó Színházában. Orosz Dániel értékesítési vezető arról számolt be az évadnyitón, hogy míg az első, 2012/13-as évadban 33 saját produkciója volt a színháznak, a 2016/17-es évadban már 103, a legutóbbiban pedig 130. A 2017/18-as évadban csaknem 170 saját és befogadott előadást mutattak be, most, az első önálló évben megcélozzák a kétszázat.

 

MTI/T.D.