Modernizálta gyárát és munkahelyeket teremtett az SVG Hungary

Megújult az SVG-Hungary Gépgyár Zrt. gépparkja, termelésük sokkal hatékonyabb lehet ezáltal. A vállalat munkahelyeket is létrehozott a felújítási programja lezárását követően, a későbbre determinált termelékenységi növekedést követően hasonló bővítést tervez a cég.

Összesen 750 millió forintos beruházási programot hajtott végre a salgótarjáni székhelyű SVG-Hungary Gépgyár Zrt. Az elmúlt három év felújítási és modernizálási projektnek köszönhetően megújították gépparkjukat, bővítési céllal pedig több munkavállalót is foglalkoztatnak. A vállalat közleménye szerint a jövőben további, hasonló méretű bővítés várható, ilyetén a munkavállalók számát szintén 20 százalék körül növelnék majd.

 

Az SVG csarnoka

Az SVG csarnoka


A cég festőkabinokat, karuszel esztergagépet, horizontális fúró-marót, láng- és plazmavágógépet, szemcseszórógépet, élhajlítót, csavarkompresszort és hegesztőgépeket szerzett be a hatékonyabb termelés eléréséhez. Ezen felül a beruházásnak köszönhetően a vállalat már elő tudja állítani magának azokat az alapanyagokat, amelyeket korábban nem tudott – mi több, bérmunkát is vállalhatnak ezekre a gépekre.  

A géppark megújítását a korábbi tulajdonosváltás után tűzte ki célul a vezetés. Sipos András vezérigazgató a társaság honlapján írja, hogy a cég annak érdekében, hogy partnereik elvárásainak magasabb szinten is megfeleljen, 2020-ban javította infrastruktúráját. Az új gépek üzembehelyezését is ide sorolja. 


A salgótarjáni gyár főként vegyipari gépgyártást folytat, de nagyméretű tárolótartályok előgyártására és helyszíni építésére, olaj- és gázipari mérőberendezések, illetve gépészeti berendezések gyártására is képesek. 
 
M.A. 
Forrás: hirado.hu,

Fotó: svg