Modellértékű közösségi felsőoktatás indul Salgótarjánban

Magyarországon egyedülálló felsőoktatási program indul a nógrádi megyeszékhelyen, melynek előkészítésére már 280 millió Ft pályázati pénzt nyertek - hangzott el a koordináló konzorcium 2015. október 1-i salgótarjáni sajtótájékoztatóján.


A közösségi felsőoktatási képzés megvalósítására az Óbudai Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Salgótarjáni Innovációs Központ Nonprofit Kft. és Salgótarján önkormányzata alapított konzorciumot. Kersánszki Tamás, konzorciumi tag, az Óbudai Egyetem projektmenedzsere elmondta: modellértékű a kezdeményezés, mely a nógrádi cégek munkaerőigényének felmérése után, a helyi piachoz igazodva indul el 2018-ban. Céljuk, hogy a várost sújtó népességelvándorlás lelassuljon, és \"a műszaki értelmiség megerősödjék\". A műszaki mellett szociális és egészségügyi része is lesz a közösségi képzésnek.Elindult az előkészítő matematika-fizikából


A felsőfokú végzettséget adó, négy féléves képzés előkészítésére az Óbudai Egyetem már idén októberben ingyenes tanfolyamot indít matematikából és fizikából a 2016-ban érettségiző diákok számára.


MTI/MCOnet