Már elindult a termelés a Bumchun gyárában

A dél-koreai Szöulban tárgyalt a salgótarjáni gyár további fejlesztéseiről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A Bumchun Precision Hungary Kft salgótarjáni gyárkapacitás bővítéséről 2021.szeptemberében döntött a városi közgyűlés, amely miatt gazdasági általános területté sorolták át a beruházással érintett területet. Ennek köszönhetően a cég fejlesztése megvalósulhat.
 
Az új gyárüzemben 4 soron fognak elektromos autók akkumulátorainak alkatrészeit gyártani
 
A dél-koreai székhelyű cégnek a világon egyedül Salgótarjánban van gyártóüzeme, ahol jelenleg elektromos autók akkumulátorainak alkatrészeit gyártják és összesen 148 főt alkalmaznak.  A gyáregység bővítése 41 milliárd forintba kerül, amit várhatóan 2022-ben be is fejeznek. A gyártósorokon már most elindult a termelés.
 
Az új gyártóüzem a tervek szerint 10300 négyzetméteres lesz, benne 4 új gyártósorral, mellyel több száz új munkahelyet teremthetnek a városban.
 
A Bumchun Precision Hungary Kft két évvel ezelőtt települt a városba, ahol jelenleg az 5600 négyzetméteres üzem csaknem 13,3 milliárd forintba került. A mostani beruházással együtt, már több mint 50 milliárdot fordítottak a Nógrád megyeszékhelyen lévő gyárra.
 
BG
Forrás: 3100.hu, Nool
A képek illusztrációk