Élénkülhet Salgótarján gazdasága az új adóktól

Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt Facebook oldalán jelentette be, hogy a város gazdasági aktivitását élénkítendő új adókat vetnek ki januártól.  

Salgótarjánban januártól megemelik az idegenforgalmi adó mértékét, illetve nagyobb, be nem épített, vállalkozások tulajdonában lévő telkek adózhatnak majd másképp. Mindezt azért, hogy ezek a telkek ne csak parlagon álljanak, hanem gazdaságilag fellendülhessen általuk a környék.  


A kihasználatlan területek csökkentésének annyiból van gazdasági jelentősége, hogy az üres területek vállalkozók által kihasználva már munkahelyeket teremthetnek, nőhet a foglalkoztatottság, avagy ha a vállalkozó úgy dönt, mégsem épít semmit a területre, a befolyó adóösszegből gazdálkodhatna a város. A városvezetés célja mégsem e pénzösszeg elérése, hiszen nem jelentős bevételről lenne szó Fekete Zsolt szerint, egyszerűen a vállalkozásokat óhajtják ösztönözni ezzel a lépéssel. 

 

Fekete Zsolt a város idei adventi ünnepségén

Fekete Zsolt a város idei adventi ünnepségén

 


  Fekete Zsolt még leírta, hogy Salgótarján hiányt szenved ipari területekben, miközben vannak a városban erre alkalmas, ám kihasználatlan, ipari célra hasznosítható telkek. Ezeket akarja a polgármester visszaforgatni a városi vérkeringésbe. 


Emellett az idegenforgalmi adó megemeléséről is döntöttek a városvezetők, januártól ez 400 forint/fő/éj lesz, ami a polgármester szerint nem kiemelkedő összeg a megyei jogú városok díjait elnézve. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: Fekete Zsolt facebook