Családbarát hellyé választották a salgótarjáni művelődési házat

A salgótarjáni József Attila Művelődési Központ nyerte el a Családbarát Szolgáltató Hely bronz fokozatát. A díjjal elismerték azt az áldozatos munkát és társadalmi felelősségvállalást, mellyel mindent megtesznek azért, hogy jobbnál jobb szolgáltatásokat nyújtsanak a családoknak.

Megalakulásuk óta értéknek tekinti a családokat a REMEK Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Fennállásuk óta mindent megtettek azért, hogy színvonalas szolgáltatásokat nyújtsanak a családoknak, elég csak az épület bejárata mellett található Kölyökzugra gondolni. Emiatt nem kellett sokat gondolkodniuk, hogy megpályázzák-e a Családbarát Szolgáltató Hely címet.
 
A díj valódi elismerés számukra és bizonyítja, hogy családbarát módon működik az intézmény. A minősítés elnyeréséhez számos dolognak kellett megfelelniük: többlépcsős előszűréssel indult a pályázat, melyet sikeresen teljesítettek - osztotta meg gondolatait Balogh Katalin, a cég ügyvezetője.
 
Az előszűrést követően, márciusban személyesen is ellenőrizték, hogy valóban megvannak-e a pályázati előírásban szereplő tárgyi és intézkedési feltételek. A többi feltétel mellett vizsgálták az akadálymentességet, a gyerekeknek létesített mosdót és pelenkázóhelyet, a piktogramokat és tájékoztató táblákat is. A helyszínen fontosnak tartották a biztonságos beltéri játszószobát, az ingyenes babakocsi és etetőszék használatát, a vezetékes ivóvízhez jutás lehetőségét, továbbá az étel és ital felmelegítésének biztosítását.
 
Az ellenőrzésen mindent rendben találtak, ennek köszönhetően nyerték el a díjat. A kiállított tanúsítvány kifejezi a vállalkozás családbarát szemléletű működése iránti elhivatottságát és az ehhez szükséges alapvető intézkedések meglétét.
 
A cég szívügyének tartja a továbbiakban is a színvonalas családi és gyermekprogramok megszervezését és lebonyolítását.
 
Balogh Katalin, a cég ügyvezetőke nagyon örül, mert megfeleltek a József Attila Művelődési Központ feltételeinek, mellyel a családbarát védjegy büszke használói lettek. Hisznek benne, hogy mindenhol érvényesíteni kell a családok szempontjait, ezért a jövőben is megőrzik családbarát szemléletüket és továbbfejlesztik szolgáltatásaikat. Bíznak benne, hogy hamarosan újra találkozhatnak mindenkivel és sok-sok programon vehetnek részt közösen, az 55 éves József Attila Művelődési Központban.
 
BG
Forrás: Nool