A Pirazol Kft fehér üzemet hoz létre Salgótarjánban

Támogatással hoz létre megfelelően elkülönített, tiszta gyártástechnológiát biztosító fehér üzemet a Pirazol Kft Salgótarjánban.

A Pirazol Kft salgótarjáni telephelyének továbbfejlesztése 311, 17 millió forint vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, amelyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz pályázatán az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból nyertek el.
 
A beruházás megvalósulása után komplett hulladékmegsemmisítő berendezéseket is gyártanak majd 
 
A beruházással elsősorban az óceánjáró luxushajókra komplett hulladékmegsemmisítő és szennyvízkezelő berendezéseket, valamint nyomástartó berendezéseket gyártanak majd gyógyszeripari felhasználására.
 
A cég salgótarjáni telephelye 1305 négyzetméter, amit fehér üzemmé alakítanak át. Jelenleg hiányzik a szellőztető rendszer és a nyílászárók is cserére szorulnak. A csarnok eddig szénacél gyártóterületként működött, emiatt a falak, a padló és a mennyezet is ferrittel van szennyezve.
 
A munkálatokkal várhatóan 2023 szeptemberére elkészülhetnek. Az átalakítással együtt beszerzésre kerül egy nagyméretű, korrózióálló, készülékkarimák, hőcserélő csőfalak megmunkálására és fúrására alkalmas Hartford HSA-327 CNC portálmegmunkáló központ, emellett pedig egy informatikai munkatársat is tovább képeznek.
 
Pirazol Kft. olaj- és vegyipari nyomástartó készülékek, valamint általános és veszélyes anyagokat tároló tartályok, gépek és berendezések gyártásával, telepítésével, szerelésével foglalkozik, jelenleg 67 főt foglalkoztatnak Salgótarjánban.
 
BG
Forrás: Járműipar, 3100
A képek illusztrációk