A Beszterce tér felújítása befejeződött

Az önkormányzat tulajdonában lévő Beszterce tér felújítása a Széchenyi 2020 keretében valósult meg, ami 450 ezer forint támogatást jelentett.

A Beszterce tér az elmúlt 40 évben nem esett át felújításokon, így az állapota folyamatosan csak romlott, ezért nagy szükség volt már Salgótarjánnak erre az átalakításra. A projektben szerepelt a zöld övezet megújítása és egy közösségi tér kialakítása.

 

Egy modern megjelenésű színes gumiburkolatú játszótér várja újra a kisgyermekeket. Kialakítottak egy kültéri fitnesz parkot, amit szintén színes gumiburkolat vesz körbe, valamint két pingpongasztal is elhelyeztek a közelében. Létrehoztak egy városi tanösvényt, ami a Novohrád-Nógrád Geopark tematikájára épült és tele van sok geológiai és biológiai információval. A tér különböző burkolatainak bevonásával egyedi interaktív felületek jöttek létre, így látható a természeti környezet régióra jellemző sajátossága. Különválnak egymástól az élővilágról szóló, a kőzeteket bemutató és a környéken talált régészeti leleteket bemutató elemek, így mire végig megyünk, ezen az ösvényen játszva tanulhatunk.

 

gyerek

Modern játszótér a gyerekeknek 

 

A környezet megtartására figyelve a téren új fákat és növényeket telepítettek, amiket egy modern locsoló rendszer lát majd el vízzel. Ezeken kívül még találhatók új padok, szemetesek és kerékpártárolók valamint megújult a közvilágítás és új ívó kutat is elhelyeztek a téren.

 

A Széchenyi 2020 pályázatból még futotta egy Beszterce Multifunkciós Centrum kialakítására is, ami egy olyan közösségi tér, ami minden igénynek megfelel.