„Megölöm a feleségemet, amikor akarom!” – Ezzel hívta a segélyhívót a nógrádi férfi

A neje meggyilkolásával fenyegetőzött egy részeg nógrádi férfi a rendőröknek, aki ellen most terrorcselekménnyel fenyegetés miatt emelt vádat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Megdöbbentő telefonhívást kapott a nógrádi segélyhívó központ: egy erdőtarcsai 33 éves férfi ittas állapotban hívta fel őket még január 23-án, a 112-es számon és azt mondta: vagy kijönnek érte a rendőrök, vagy megöli az élettársát – tudatta a nool.hu.

Az operátor kérdésére, miszerint ő maga fenyegeti-e a saját élettársát, a férfi azt felelte: „Fenyegeti?! Megölöm, megölöm a feleségemet, akkor ölöm meg, amikor akarom!”

Az operátor kapcsolta volna a rendőrséget, erre a férfi közölte, hogy „ide nem kapcsol senkit, különben egy baltával megyek és darabolok mindent föl!” Majd eljutott odáig, hogy azt mondta a telefonba: „Jöjjetek, vigyetek el! Miért nem jöttök?! Itt vagyok!” – írta a nool.hu.

A rendőrség komolyan vette a dolgot és elment a fenyegetező férfiért.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi részeg volt a történtekkor, ez pedig nem menti őt, hiszen ittasan is teljes büntetőjogi felelőssége van, sőt, a részegség csak súlyosbítja a helyzetét.

A férfival szemben 2024 májusában terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt emeltek vádat, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására is indítványt tettek. A Balassagyarmati Törvényszék dönt a sorsáról – írta meg a nool.hu.

L.A.