Városrehabilitáció kezdődik Salgótarjánban

Vámos Anett, a városfejlesztési iroda pályázati referense közölte: elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban, a városrészben 17 bérlakást és egy közösségi házat is kialakítanak.

 

A több mint 266 millió forintos beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program nyert támogatást az önkormányzat, melybőla Salgó út 32-40. szám alatti ingatlanokat újítják fel. A komplex programmal a Salgó úti szegregátumban élő lakosság életminőségét javítják az épületek részleges modernizálásával, a lakásfenntartási költségek olcsóbbá tételével, a szebb lakókörnyezettel. A felújítás során elvégzik az épületek víz- és hőszigetelését, a tető cseréjét, korszerű nyílászárókat építenek be, felújítják a teljes elektromos- és vízvezeték-hálózatot.

 

Elkezdik a Salgó úti városrehabilitációt Salgótarjánban

A Salgó út 32-40. szám alatti ingatlanokat újítják fel több mint 266 millió forintból

 

A fejlesztés keretében valamennyi ingatlant csatlakoztatják a városi közműhálózatokra, fürdőszobákat és a főzőhelyiségeket alakítanak ki. Egy épület teljes mértékben akadálymentes lesz. Rendezik a házak közötti területet, elbontják a melléképületeket, betemetik a pincéket, járatokat, megerősítik a támfalat. Vámos Anett hozzátette: a Salgó úti épületek mellett létrejön egy közösségi ház, melyben lesz közösségi tér, főzőkonyha, mosdó és zuhanyozó, mosókonyha és irodahelyiség, mellette pedig parkoló és kerítéssel körülhatárolt játszótér épül.

 

MTI/T.D.