Szent Lázár szobrot avattak fel

A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes avatta fel a Szent Lázár feltámasztása című szobrot. Az ünnepségen azt kérte, hogy a szobor figyelmeztessen mindenkit a szegények és betegek iránti kötelességére.

A megyei kórház 15 éve viseli Szent Lázár nevét, az aulában felálított szobrot Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg. Semjén Zsolt szólt arról, hogy Lázár neve összefonódott a betegápolással és a gyógyítással, erre utal a keresztes hadjáratok idején a betegek istápolására létrehozott Szent Lázár Lovagrend.

 

Szent Lázár szobor avatása

A szobor talapzatán ez a mondat áll János evangéliumából: "De most is tudom, hogy bármit kérsz az Istentől, megadja neked."

 

Bercsényi Lajos főigazgató köszönetet mondott a kórházat 25 éve segítő Szent Lázár Lovagrendnek, és mindazoknak, akik adományai révén elkészülhetett Molnár Péter szobrászművész egészalakos szobra. Elmondta, hogy a csaknem ezer dolgozót alkalmazó kórház Nógrád megye legnagyobb intézménye, a fekvőbetegek száma évi 24 ezer, a járóbetegeké több százezer.

 

/T.D.