Összefogásból újult meg a salgótarjáni főplébánia temploma

A templom tetőszerkezetének felújítása a Váci Egyházmegye és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, valamint a hívek adományaiból valósult meg. Vasárnap hálaadó szentmisét tartottak, a templomot pedig megáldotta Beer Miklós váci megyéspüspök. 

A szentmisét követően beszédet mondott Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, elmondása szerint jövőre folytatódik a felújítás Salgótarjánban, megújul az Acélgyári úti templom is. Szólt arról is, hogy ez a vasárnap a Jó pásztor ünnepe, ezen a napon ünnepeljük az édesanyákat, a világi naptárban pedig május 7-e a Gizellák napja is, így megemlékezett Gizella királynéról is, Szent István feleségéről. 

 

Beer Miklós váci megyéspüspök megáldotta a megújult salgótarjáni főplébánia-templomot

Beer Miklós váci megyéspüspök megáldotta a megújult salgótarjáni főplébánia-templomot

 

Gizella királyné sok-sok példát adott az édesanyáknak, a nagyszülőknek, a dédszülőknek, ezeket lehet és kell is követni - mondta Soltész Miklós. Beszédében méltatta az édesanyákat, akik "hatalmas dolgot tesznek családért, városért és az egész országért". Beer Miklós püspök köszönetet mondott mindenkinek, akik adományaikkal és munkájukkal lehetővé tették a felújítást.

 

/T.D.