Orbán Viktor a salgótarjáni munkahelyteremtésről

Orbán Viktor miniszterelnök a választási kampány finisében Nógrád megyébe is ellátogatott, ahol interjút adott a Salgótarjáni Városi Televíziónak.

\"Orbán

A miniszterelnök az interjúban elmondta: csütörtökön két, a munkahelyteremtésre vonatkozó megállapodást kötött Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz-KDNP) polgármesterrel. Egyrészt további 400 közmunkás bérét biztosítja a kormány, másrészt új ipari parkot hoznak létre a városban, mivel a régi megtelt. A kormányfő úgy fogalmazott, kötelezettségének érzi, hogy olyan gazdaságpolitikát folytassanak, amelynek eredményeképpen minden ember, aki dolgozni akar Salgótarjánban, valamilyen munkalehetőséget talál magának.

Kitért arra is, hogy Salgótarjánban, ahol országosan kiugróan magas volt a vízdíj, becsületbeli ügy volt annak csökkentése, ezt az önkormányzat és a kormány megígérte, és meg is tette.

Arról is beszélt, hogy Salgótarjánban azért fontos az ipari park, mert az autóút önmagában nem teremt munkahelyet, csak lehetőséget ad; ahhoz jó városvezetés, a vállalkozásokat támogató polgármester asszony, jó testület, jó helyi politika is kell, valamint kell egy együttműködés a kormánnyal.

 

MTI/MCOnet