Korszerűsítik a Szent Lázár Megyei Kórházat

Kormányzati támogatással valósul meg 288 millió forint értékben a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház korszerűsítése.

Bercsényi Lajos, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a korzserűsítésnek köszönhetően évi 35 millió forintos megtakarítást érnek el. A fűtésrendszer modernizálása során elkülönítik a kórház, a rendelőintézet és központi gyógyszertár fűtésrendszerét, mert a két utóbbit a hét végén nem kell fűteni. Kicserélik a negyvenéves gázkazánt, ami önmagában 50 millió forintos tétel. Az új berendezés hatásfoka a füstgáz hasznosításának köszönhetően elérheti a 95 százalékot.

 

Korszerűsítik a Szent Lázár Megyei Kórházat

A Szent Lázár Megyei Kórház korszerűsítését 2017. július 1-ig kell befejezniük

 

A kórházi konyha fejlesztése érdekében új főzőüstöket, süőket és mosogatógépeket szereznek be, az egészségügyi mosoda pedig nagyteljesítményű berendezésekkel bővül. A beruházások nemcsak az intézmény fenntartási költségeit csökkentik, hanem javul az üzembiztonság is. A fejlesztéseknek köszönhetően megtakarított évi 35 millió forintot a betegellátás színvonalának emelésére költi az intézmény. Az energetikai fejlesztéseknek köszönhetően a környezetbe jutó égéstermékek mennyisége is jelentős mértékben csökken.

 

/T.D.