Kiemelt szerepben a fejlesztések Salgótarjánban

A salgótarjáni közgyűlés elfogadta a város költségvetését, 16,2 milliárd forintból 9,5 milliárd forint jut fejlesztésekre.

A felhalmozási feladatokra, beruházásokra, felújításokra elkülönített 9,5 milliárd forintos összeg jelentősen, 93,2 százalékkal magasabb a tavalyinál - hangsúlyozta Fekete Zsolt polgármester. A növekedést az új projektek okozzák, amelyek európai uniós forrásokból, a Modern városok program keretében és a kormány által Salgótarjánnak odaítélt másfél milliárd forintból valósulnak meg - tette hozzá.

 

Kiemelt szerepben a fejlesztések a salgótarjáni költségvetésben

Salgótarján évek óta hiánnyal küzd, annak ellenére, hogy racionálisan gazdálkodik 

 

A polgármester elmondta: a nagy ellátási feladatokhoz szükséges források rendelkezésre állnak, a felhalmozások pedig biztosítják a város megnyugtató fejlődését és az önkormányzat vagyongyarapodását. A megyeszékhely a működési oldalon évek óta hiánnyal küzd, annak ellenére, hogy racionálisan gazdálkodik az önkormányzat. Emiatt vezették be új adónemként az építményadót, és kérnek minden évben állami támogatásokat, a fejlesztéseket pedig úgy tervezik, hogy csökkentsék a kiadásokat. Az önkormányzatok kiegészítő támogatására idén is beadják a pályázatot.

MTI/T.D.