Futóversennyel kezdődik a Bánki Nyár

Koncertek, nemzetiségi és sportprogramok, valamint színházi előadás is várja a látogatókat a Bánki Nyár idei programjában, amely a Running Warriors akadályfutó-versennyel kezdődik.

Ivanics András, Bánk polgármestere elmondta, hogy a fesztivál az elmúlt években több sportprogramnak és bemutatónak is helyet adott, és ezek között már visszatérő versenyek is vannak. A Running Warriors-t, a különböző távokon zajló, kétnapos terep- és akadályfutó-versenyt hatodik alkalommal rendezik meg Bánkon, de a crossfit, a komplex mozgásformák szerelmesei is ötödik alkalommal vetélkedhetnek majd júliusban a Double Cross Challengen. Június 23-án a The Bits Beatles-emlékzenekar nyitja a koncertek sorát. Júliusban és augusztusban a tóparti víziszínpadon láthatja a közönsége a Millennium Zenekart, a Kárpátiát, valamint a Neoton Família Sztárjait is.

 

Futóversennyel kezdődik a Bánki Nyár

Koncertek, nemzetiségi és sportprogramok, valamint színházi előadás is várja a látogatókat a Bánki Nyár idei programjában

 

Július 6. és 8. között piknikhétvégére várják az érdeklődőket. A program elmaradhatatlan része a Bánkitó Fesztivál, amelyet idén már tizedszer rendeznek meg. Mint a polgármester hangsúlyozta, büszkék rá, hogy településükön bontakozott ki az ország legnagyobb "kisfesztiválja", amelyet már országszerte jegyeznek. A nyugat-nógrádi üdülőfaluba pihenni járó osztrákok kapcsolatain keresztül tavaly szervezték meg először az osztrák zenei estet, és idén is lesz "Sógorok" Bánkon a sramli, a jódli és az osztrák tánczene kedvelőinek. A több mint három évtizede megrendezett Bánki Nyárban kap helyet július végén a XXIII. Nógrádi Nemzetközi Folklór Fesztivál és az 52. Nógrádi Nemzetiségi Találkozó. A Bánki Nyár augusztus 19-i záró napján négyórás Indoor Cycling rendezvényen vehetnek részt mindazok, akik regisztrálnak az eseményre. 

 

MTI/T.D.