Eszközfejlesztés a salgótarjáni kórházban

A Szent Lázár Megyei Kórház egy-egy új kardiológiai, radiológiai és emelt szintű szülészeti-nőgyógyászati ultrahang-készüléket vásárolt, melyeknek köszönhetően gyorsabbá válik a betegellátás és csökken a várakozási idő.

Az intézmény tájékoztatása szerint az orvostechnikai beruházásra 49,6 millió forint támogatást nyert el a kórház az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében. A százszázalékos támogatású pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap biztosítja. A korszerű ultrahang-berendezések segítségével gyorsabb és pontosabb diagnózist lehet felállítani, hamarabb ismerhetők fel az egészségi problémák. Emellett az új szülészeti-nőgyógyászati ultrahang lehetővé teszi a két- és négydimenziós képalkotást is, így részletesebb diagnózis nyerhető a magzat állapotáról. 

 

Eszközfejlesztés a salgótarjáni kórházban

A korszerű ultrahang-berendezések segítségével gyorsabb és pontosabb diagnózist lehet felállítani

 

salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 19 kórházi osztályával, 660 ágyával, 11 műtőjével Nógrád megye meghatározó egészségügyi intézménye. Területi ellátási kötelezettsége a megye teljes területére és azon kívülre is kiterjed, így csaknem 300 ezer ember ellátásáért felelős.

 

MTI/T.D.