Élményközpontot adtak át Salgótarjánban

Átadták a természettudományos ismereteket játékos formában terjesztő Pegazus Élményközpontot Salgótarjánban, melyet a Nógrád Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület (TIT) valósított meg 330 millió forintos beruházásban.

A központ planetáriummal, virtuális és interaktív terekkel elsősorban a 6-24 éves korosztályt szólítja meg. Két szinten, csaknem 300 négyzetméteres alapterületen alakították ki az élményközpontot, amelynek rendszeres használatára már 33 iskolával kötöttek szerződést. Heti, havi szakköröket, versenyeket, komplex természettudományi napközis tábort, tematikus napokat is szerveznek majd a különböző korosztályoknak.

 

Átadták a Pegazus Élményközpontot Salgótarjánban

Az optikai teremben van tükörlabintus és sötétszoba is

 

A beruházáshoz miniszterelnökség pályázatán nyert a TIT 300 millió forintot, az épület belső felújítására saját erőből költöttek 31 millió forintot. Az alsó szinten kapott helyett egy nagy interaktív terem mechanikai játékokkal, lézerpuskával, okoshomokozóval, és örvénygépes vizesteremmel. Az emeleti Virtual Reality teremben virtuális, térbeli programokban vehetnek részt a látogatók, bejárhatják a világ több nagyvárosát az épületek között sétálva, szimulátorokkal városi KRESZ-programmal futó autózást indíthatnak vagy valós időben kereshetnek fel repülőtereket.

MTI/T.D.