Elektromos buszt adtak át Salgótarjánnak

Átadták a BYD első magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarján Város Önkormányzatának, a jármű a kínai vállalat tavaly felavatott komáromi gyárában készült és januárban áll forgalomba a nógrádi megyeszékhelyen.

A gyártó közleménye idézi az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparstratégiáért és gazdaságszabályozásért felelős helyettes államtitkárát, aki a salgótarjáni ünnepélyes átadón az új buszstratégia fontos elemének nevezte a korszerű hajtásláncú járművek beszerzését. Pomázi Gyula kiemelte, hogy a gyors és biztonságos rendszerek vonzóbbá tehetik a tömegközlekedést. A most átadott busz 12 méter hosszú, 250 kilométert képes megtenni egyetlen töltéssel, és 85 utas szállítására képes. 

 

Elektromos buszt adtak át Salgótarjánnak

Átadták a BYD első magyarországi megrendelésre készült elektromos buszát Salgótarján Város Önkormányzatának

 

Isbrand Ho, a BYD Europe vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a járművek kímélik a környezetet, ennek pedig - tette hozzá - a következő nemzedékek is hasznát látják. A cég bizakodva várja az újabb együttműködéseket. A BYD Company Ltd. Kína egyik legnagyobb vállalata, megújuló energiára épülő megoldásait világszerte több mint 50 országban használják.