Az Észak-magyarországi régió legjobbjai számára rendeznek futóversenyt

Salgótarján Város Önkormányzata, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Magyar Atlétikai Szövetség támogatásával első alkalommal kerül sor mezei futóversenyre Salgótarjánban a Sport XXI. regionális versenysorozat keretében.

 

A Salgótarjáni Atlétikai Club rendezésében október 21-én 11 órától kerül sor a mezei futóversenyre. A verseny célja, hogy versenylehetőség biztosítson a régió atlétika szakosztályainak, iskolák sportolói és gyermekei számára. A versenyen 9-12 éves korú gyermekek indulnak. A nyolcfős csapatversenyen U13-as és U11-es korosztályban négy lány, és négy fiú alkot egy-egy csapatot, de egy klub több csapatot is indíthat.

 

Az Észak-magyarországi régió legjobbjai számára rendeznek futóversenyt Salgótarjánban

A Salgótarjáni Atlétikai Club először rendez mezei futóversenyt a Sport XXI. regionális versenysorozat keretében

 

Tavasz óta tárgyaltak a verseny megrendezéséről, mivel a Salgótarjáni Atlétikai Club rendszeres résztvevője a megmérettetésnek. A klub honlapja szerint a jelenlegi salgótarjáni létesítmény nem alkalmas a verseny megrendezésére, így a mezei futó állomásra esett a választás. A Tóstrand horgásztónál így első alkalommal látja vendégül Salgótarján az Észak-magyarországi régió legjobbjait.

 

/T.D.