A városi ösztöndíjprogram újabb hat fővel bővült

A salgótarjáni önkormányzat 2013-ban alapította az „Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” elnevezésű ösztöndíjat, melynek célja, hogy a diplomás fiatalok a városban dolgozzanak tanulmányaik befejezése után. Keretében 50.000 Ft/hó támogatásban részesülnek a hallgatók, azzal a feltétellel, hogy felsőfokú tanulmányaik befejezését követően salgótarjáni székhelyű, vagy telephelyű munkáltatóval foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesítenek.

Az ösztöndíjprogramban évente öt fő támogatására volt lehetőség, ugyanakkor tavaly óta ez a szám bűvült a város polgármesterének, alpolgármesterének és a közgyűlésnek köszönheteőn, akik felajánlották a fizetésükből és tiszteletdíjukból egy részt. 2013 óta 25 fő került be a programba, közülök négyen már befejezték a tanulmányaikat, és már salgótartjáni munkáltatónál dolgoznak. Idén 14 pályázat közül 6 felelt meg a feltételeknek, november 5-én ünnepélyes keretek között adták át a támogatói szerződéseket.

 

„Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!”  ösztöndíjprogram - forrás: salgotarjan.hu

Hat új tanulóval bővült a városi ösztöndíjprogram

 

Az ünnepségen Fekete Zsolt polgármester gratulált az új ösztöndíjasoknak, majd elmondta, hogy a városnak szüksége van diplomás végzettségűekre, akik átveszik majd a stafétabotot az elődeiktől. A hat új ösztöndíjas között orvos, csecsemő- és kisgyermeknevelő, szociológus és földrajz szakos szakember is van. Leendő munkáltatóik a Szent Lázár Megyei Kórház, az Egészségügyi- Szociális Központ és a Nógrád Megyei Kormányhivatal lesznek. A programhoz csatlakozott Wamsler SE és a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága is, ők gazdaságinformatikus és a jogász ösztöndíjas munkaadói lesznek a jövőben.

 

/T.D.