A kormány támogatja a Salgglas Zrt. fejlesztését

A salgótarjáni járműipari üveggyártó, a Salgglas Zrt. 770 millió forintos fejlesztését 385 millió forinttal segíti a kormány, a támogatással nagy értékű kemence és vágó-csiszoló sor beszerzése valósul meg, és 35 új munkahely jön létre.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter a támogatásról szóló okirat ünnepélyes aláírásán kifejtette, hogy 2015-ben indult támogatási program azt célozza, hogy az európai forrásokból kiszoruló nagyvállalatoknak legyen lehetőségük bővíteni, fejleszteni. Az első évben 14, tavaly már 36 cég beruházásait segítette a kormány, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az adott térség munkaerőpiacára, illetve hozzájárulnak a regionális egyenlőtlenségek oldásához.

 

A kormány támogatja a a Salgglas Zrt. fejlesztését

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter átadja a Salgglas Zrt. beruházásához nyújtott kormánytámogatásról szóló dokumentumot Kugler Gábor vezérigazgatónak


A Salgglas Zrt. 1893-ban alapított jogelődjéről egy kamarai jelentésben az állt, hogy már egy évvel később több mint 300 szakképzett munkást alkalmazott, hazai és tengerentúli piacokra is készített ablaküvegeket, és ezt a sikert már akkor is a legmodernebb technológia alkalmazásának köszönhette. A világszerte mintegy 40 millió helyen látható a Salgglas márkanév az Audi, a BMW, a Mercedes és más márkák autóiban. Éves szinten négymillió üveget gyártanak. A társaság jövőképe, hogy saját termékekkel jelenhessenek meg a világpiacon.

 

/T.D.