Technológiai ötleteikkel akár 8 millióhoz juthatnak a Nógrád megyei fiatalok

A Nemzeti Tehetségközpont meghirdette Start ösztöndíjprogramját, amelyre Nógrád megyében élő fiatalok is jelentkezhetnek technológiai ötleteikkel.

A Nemzeti Tehetségközpont és a Design Terminal közösen hirdette meg a Start ösztöndíjprogramot, ahova 3 témában várják a pályázatokat. Újrakezdés címszó alatt a koronavírus utáni újratervezéshez, a Generációs összefogás témakörében a fiatalok és az idősebb generáció közötti párbeszéd kialakításában várnak ötleteket, míg az Online és offline címszó alatt a valódi és virtuális tér közti határt, valamint az azok közötti átjárást keresik.
 
Technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet pályázni
 
Pályázni kizárólag technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akkor is, ha nincs teljesen kidolgozva a terv. Az ösztöndíjprogramba 20 személy juthat be.
 
A programba bejutó fiatalok 2 hónapon keresztül mentorok segítségével workshopokon keresztül többek között cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról sajátítanak el új ismereteket
 
A Start ösztöndíjprogramra 2022. április 01-ig lehet jelentkezni egy kidolgozott ötlettel és egy kétperces videóval, amelyben a jelölt bemutatja eddigi tapasztalatait és megosztja terveit a jövőre nézve.
Az ösztöndíjprogramra bejutott fiatalok 3 millió forintot kapnak ötleteik megvalósítására, ezen kívül júliusban a Demo Day eseményén 2 fő 5 millió forintot nyerhet.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk