Óvatosan nyitnak a színházak, a salgótarjáni szeptembertől pótol

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház bejelentette, hogy üdvözölve a nyitást lehetővé tévő kormányrendeletet, készülnek a közönség fogadására, ám kijelentették, hogy társulatuk a szeptemberben induló új évadban pótolja a korábban meghirdetett előadásait. Az elmúlt másfél év alatt elkészült premierek bemutatóit is műsorra tűzik majd a nógrádi megyeszékhelyen.

A járványügyi intézkedések, így lezárások közben elkészült premiereket, illetve a bérletsorozatokban korábban meghirdetett, de még le nem játszott előadásait is megtartja a Zenthe Ferenc Színház. Szeptembertől lehet készülni programjaikra, hogy mindenki számára egységes legyen a nyitás öröme. 

A salgótarjáni évad egyébként is május végéig tartana, így szinte kézenfekvő, hogy a színház a következő időszakra fókuszál. Mint kifejtik, kár senkit nem ér majd, az elmaradt előadásokat egytől egyig pótolják ősztől, a 2021/2022-es évadban. Részletes és egyéb információk a színház oldalán érhetőek el. 
 
 
Zenthe Ferenc Színház
Zenthe Ferenc Színház
 
 
Országosan több színház is hasonló cipőben jár, ahogy a Hello Vidék információi mutatják, vegyes érzelmekkel fogadták a színházi társulatok a nyitás hírét.  

A Szegedi Nemzeti Színház igazgatója, Barnák László elmondta, az óvatosság és a biztonság marad továbbra is a társulat legfőbb vezérelve. Emellett a hirtelen jött lehetőségre még nem tudtak felkészülni minden előadásukat a nulláról kell majd felépíteni, és színházuk felújításon is átesik. A közönséggel való találkozást már nagyon várják, terveik szerint a Szegedi Szimfonikus Zenekar elmaradt előadásainak pótlásával kezdik majd meg a következő felvonást. 

A négymilliomodik oltás beadásával a kormány április végén úgy döntött, a védettségi igazolvánnyal rendelkező állampolgárok számára megnyitnak bizonyos szórakozási lehetőségeket, és a szolgáltatásokat igénybe lehet venni. Mehetnek fodrászhoz, uszodába, étterembe, vagy éppen színházba, ám okmányukat fel kell mutatniuk, ha azt ellenőrzésre kérik. Azokat az intézményeket, amelyek védettségi igazolvány nélküli vendéget fogadnak, a hatóságok megbüntethetik.  
 

 

M. A. 

Forrás: Helló Vidék

Forrás és fotó: Zenthe Ferenc Színház/ Facebook