Jelentős fejlesztések elé néz Nógrád megye

Nógrád megye önkormányzatai 10 milliárd forint támogatásban részesülhetnek fejlesztési terveik megvalósításához.

Nógrád megyébe 2022 áprilisába érkeztek meg az európai uniós fejlesztési források a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) keretéből. A 10,66 milliárd forint keretösszegre a települési önkormányzatok két felhívásra adhattak be támogatási kérelmet.
 
Bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg
 
Az Élhető települések elnevezésű programban 95 támogatási kérelem részesült összesen 8 milliárd 692 millió forint támogatásban. Ezen kívül 15 nógrádi önkormányzat 1,974 milliárd vissza nem térítendő támogatásban részesült.
 
A nyertes önkormányzatok a pénzt vízgazdálkodásra, zöld- és kékinfrastruktúra, valamint kerékpárforgalmi infrastruktúra fejlesztésére, önkormányzati tulajdonú épületek gazdaságélénkítő, közösségi célú átalakítására, kulturális és sportcélú közterületi beruházásokra, közlekedésbiztonságra, továbbá hulladéklerakók rekultivációjára és barnamezős területek kármentesítésére használhatják fel.
 
A Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című programban bölcsődei, óvodai ellátást nyújtó intézmények épülhetnek és újulhatnak meg.
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk