Illegális szemétlerakókat számolt fel az Ipoly Erdő Zrt.

Nógrád megyében nagyjából ötven köbméter szemetet szedtek össze az Ipoly Erdő Zrt. munkatársai. Az illegális hulladéklerakókat a Tisztítsuk meg az Országot! kampány részeként számolták fel.  

A társaság közleménye szerint a Kelet-Cserháti Erdészet a Nógrád megyei Bátonyterenye-Kisterenye, Salgótarján és Vizslás határaiban szedték össze az illegálisan kihelyezett hulladékot, melynek elszállítási költsége félmillió forintra rúg.

Az illegálisan lerakott kommunális hulladéktól kezdve az építési törmelékig mindent találtak, az erdészek szerint autóalkatrészek és veszélyes hulladékok tömkelege is hever az erdőkben. Az Ipoly Erdő Zrt. Szemétszedő akciója a Tisztítsuk meg az Országot! elnevezésű országos programban valósult meg.  

 

Hulladéklerakó

Hulladéklerakó

 

A programban a települési önkormányzatok számára írnak ki pályázatot illegális hulladéklerakók felszámolásának támogatásáról, illetve az állami erdőgazdaságok megtisztításáról: ezt pályázta meg a társaság is.

Az Ipoly Erdő Zrt. Munkatársai nem állnak meg, további pályázatot adtak be annak érdekében, hogy 2021-ben tovább tisztíthassák az erdőket. Az elbírálás márciusban lesz, addig is várható az Agrárminisztérium intézkedése, miszerint kamerákat telepítenek a megtisztított területekre, hogy végérvényesen véget vethessenek az illegális szemétlerakásnak.  

 

M. A. 

Forrás: mti