Eredményesek az oltóbuszok, Nógrádban jó az átoltottsági arány

Eredményesnek ítélte a Magyar Honvédség az oltóbuszokat, amelyekkel a Covid-19 elleni védőoltások beadását gyorsítják. A Nógrád megyei településeken az átoltottság már 30 százalék körüli, ez a szám nem lenne ekkora, ha a Honvédség buszai nem állnának rendelkezésre.  

A Magyar Honvédség tájékoztatása szerint azokon a Nógrád megyei településeken, ahol az oltóbuszokat is bevetették, az átoltottság 30 százalék körüli. Március végétől tesztüzemben adjk be a vakcinákat az oltópontokon, a háziorvosi rendelőkben és a buszok segítségével. Ez egyfajta mintaprogram is, ha nagy sikere lesz, országosan is bevetik majd az itt tapasztaltakat.  
 
 
Oltás Nőtincsen
Oltás Nőtincsen
 
 
A Hír-TV riportja szerint az eddig alkalmazott öt oltóbusz megfelelően helytáll, a hatékonyságot növeli a jelenlétük. Romhányban is állomásozott az egyik busz két napig. A 2200 fős településen azok, akik az első nap regisztráltak, a második napon már meg is kaphatták oltásukat. Vezér Attila, a romhányi polgármester szerint az oltási hajlandóság nagyobb az oltóbusz jelenlétének köszönhetően, gyakorlatilag megduplázódott a felnőtt lakosság körében. 

A mobil oltópont-állomásokon a személyzet naponta 150 vakcinát is képes beadni járművenként. Nőtincsen is járt az oltóbusz, majd Komárom-Esztergom megyében teljesítettek szolgálatot, a tervek szerint pedig országosan is besegítenek majd a honvédségi mobil oltópontok a járvány megfékezésében.  

 

 


Forrás: Hír TV 
Fotó: MTI/ Kovács Attila