A balassagyarmati iskola tanulói országos sikereket értek el

Balassagyarmaton háromévente rendezik meg az Országos Négykezes és Kétzongorás versenyt, melynek főszervezője és lebonyolítója, az Oktatási Hivatal és a Balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola.

A 12. alkalommal megrendezett Országos Négykezes és Kétzongorás versenyt a járványhelyzet miatt online formában tartották meg. A növendékpárosoknak négykezes zongorafelvételek beküldésével lehetett nevezni a versenyre. Az ország különböző pontjairól 150 pár duó mérette meg magát. A versenyre beküldött felvételeket rangos zongoraművészekből álló zsűri bírálta el.
 
Zongoraverseny
 
A döntőbe bejutott a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Iskola három csapata is. Az első korcsoportban Chomád Dalibor és Szalay Demeter Mózes növendéki páros nyerte el az első helyet. A negyedik legtöbb pontszámot elérő Szalay Demeter Mózes–Pásztor Nelli Mária párost a zsűri dicséretben részesítette. Felkészítőtanáruk Lévárdi Beáta tanárnő volt, akit tanári különdíjban részesítettek lelkiismeretes munkájáért.
 
Az ötödik korcsoportban a zsűri dicséretben részesítette Csalár Csenge és Fábián Sára duóját. A diákok felkészítő tanára Somogyvári Ildikó volt.
 
BG
Forrás: NOOL