Pösténypuszta és Pető között adták át a legújabb Ipoly-hidat

A Ráróspuszta és Rárós között tavaly átadott Ipoly-híd után újabb átkelőt avattak Magyarország és Szlovákia között. A Nógrád megyei Pösténypusztát és a határ túloldalán lévő Petőt összekötő hidat február 24-én adták át a forgalomnak.
A Pösténypuszta és Pető közötti híd avatóünnepségén részt vett Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, aki elmondta: az új híd nemcsak egy olyan szakmai létesítmény, mely a környékén élők igényeit elégíti ki, hanem a két ország kapcsolatának kifejezője is egyben. A négynyílású, vasbetonból készült átkelő két sávon biztosítja az autósok közlekedését, az út két oldalán lévő járdák pedig a biztonságos gyalogosforgalmat teszik lehetővé. Az 1 milliárd forintból megépült új híd a Katalin-híd nevet kapta, ezzel emlékezve az Ipoly Hidak Újjáépítéséért Polgári Társulás tavaly elhunyt társelnökére, Molnár Katalinra.

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára szerint az új híd a magyar és szlovák nép kapcsolatát erősíti.

Völner Pál átvágja a nemzetiszínű szalagot a Katalin-híd avatásán

Az 1900-as évek elején még 47 híd ívelt át az Ipoly fölött, ezek nagy részét azonban a II. világháború után megszüntették. Az első, 750 millió forintból újjáépített átkelőt tavaly októberben adták át Ráróspuszta és Rárós között, melynek építése 750 millió forintba került.

-W-