Kórházfejlesztés Nórgárd megyében

Több mint négymilliárd forintos támogatás jut Nógrád megyében a kórházak fejlesztésére.
Az Új Széchenyi Terv keretében a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház 2 milliárd 44 millió forint támogatást nyert el, melyet épület rekonstrukcióra és eszközvásárlásra fordíthatnak. A Struktúraváltás támogatása a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás fejlesztésével című program keretében elnyert összegből felépítenek egy új központi sterilizálót illetve lecserélik a már elvavult eszközöket is. Az országban ezidáig egyedül Nógrád megye nem rendelkezett mágneses rezonanciás (MR) készülékkel, a támogatásnak köszönhetően egy ilyen gép is beszerzésre kerül.

4 milliárdos támogatás kórházfejlesztésre
4 milliárd forintos támogatást kap Nógrád megye


Lecserélik a műtőblokkok és az intenzív osztály elavult eszközeit és az intenzív osztályon létrehoznak egy elkülönítőt is. Ez nagyon jelentős, hiszen a külön befújó és elszívó rendszerrel és egy zsiliprendszerrel látják ez ezt a helyiséget, ezzel minimalizálva az esetleges fertőzésveszélyt. Ezen kívül vásárolnak még egy videoszkópos tornyot a gasztroenterológiai laborba, ahol ennek köszönhetően csökkeni fog a vizsgálatra való várakozási idő.

A salgótarjáni kórházon kívül még a pásztói Margit Kórházban és a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházban is lesznek fejlesztések illetve eszközpark csere is. Így Nógrád megyében összesen 3 kórházban javulhat majd az ellátás színvonala a támogatás segítségével elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően.

 

-BT-